Waarom wij ons laten begeleiden
Ik knutsel al sinds de steentijd van het web aan mijn eigen websites. In 2000 was dat de website van mijn zeilvereniging, daarna de websites van mijn eigen bedrijven. In mijn beleving werd het steeds makkelijker, in ieder geval minder technisch. En ook de Beterschappen website is in een dag geknutseld (en daarna gedurende heel veel dagen uitgebreid en bijgewerkt door ons hele team).
Toch is van alles wat er opstaat verouderd. Het gesprek dat we hebben als je ons tegenkomt is véél duidelijker dan wat je op de website leest. Een enorme gemiste kans voor ons, maar vooral voor iedereen die we willen helpen hun gezondheid te verbeteren vanuit onze missie.
Een goede online aanwezigheid blijkt helemaal niet zo simpel in de uitvoering, al is de techniek voor mij als ruimtevaartingenieur geen ‘rocket science’. Tot dit inzicht kwam ik door me te laten begeleiden in een opleiding voor leefstijlcoaching. Een goede website bleek onverwachts een van de belangrijke onderwerpen voor een leefstijlcoach. En nu hebben we ervoor gekozen om ons ook echt door specialisten te laten begeleiden bij onze website en online aanwezigheid. We werken nu achter de schermen, je ziet het nog niet online.
Zo is het eigenlijk ook met beweging, voeding, ontspanning en eigenlijk alle leefstijlonderwerpen. Je doet ze al jaren iedere dag, je denkt dat je het wel weet.
Er gebeurt iets bijzonders als je kiest voor begeleiding bij een sportclub, door een yogadocent of een leefstijlcoach. Je krijgt meer duidelijkheid over wat en hoe je dingen kan doen. Je bent er bijvoorbeeld wekelijks bewust mee bezig, schrijft een plan of doet oefeningen. Je kijkt om je heen naar mededeelnemers die zich al wat langer laten begeleiden en ziet hun resultaten.
“Ja maar, ik heb nu geen tijd!”
En dat begrijpen we. Wij bouwen aan Beterschappen, hebben onze praktijk en andere bedrijven, jonge kinderen, partners, en ondanks Covid soms wat sociaal leven. Toch laten ook wij ons begeleiden in onze leefstijl. Ik heb bijvoorbeeld net Crossfit weer opgepakt en Femke heeft zwemles. En het kost tijd, maar het levert energie op. Bakken met energie in mijn geval.
“Er is zoveel keus, kies ik wel de juiste begeleiding?”
Wij stellen voor dat je nog een jaar lang op internet zoekt en pas dan een weloverwogen besluit maakt. Nee, nu even zonder dollen, dat is natuurlijk zonde van dat jaar. Hoeveel gezonde jaren heb we allemaal nog? Kies gewoon iets wat je NU aanspreekt. Ga eens kijken, maak eens kennis, en probeer het eens een maand. En als het hem niet is, dan heb je nog 11 maanden over om iets anders te proberen.
De les die wij hebben geleerd, is dat je met begeleiding echte vooruitgang boekt. Op eigen houtje kan het in theorie ook, maar voor ons blijkt het gewoon niet zo goed te werken.
En nu? Kom kennismaken met ons maandag 12 oktober om 20:00 op Zoom
Aanstaande maandag 12 oktober om 20:00 uur zitten Femke en ik klaar voor een Vragen-en-Antwoorden gesprek. Dat doen we op Zoom zodat we elkaar ook echt kunnen zien en horen. Je kunt je hier aanmelden
Met heel hartelijke groet,
Eddie en Femke
P.S.
De oplettende lezers onder jullie zien dat dit dezelfde datum en tijd is waarop we eerder een webinar aangekondigd hebben met Dr. Yvo Sijpkens. Dit wordt 9 november. Ook voor iedereen die zich daarvoor heeft ingeschreven zullen we a.s. maandag 12 oktober klaarzitten. En als je al ingeschreven was sturen we je inloggegevens voor beide webinars.
Over Beterschappen
Level up met je gezondheid, ook met je nieren! We bieden leefstijltrajecten en individuele coaching aan nierpatiënten. Gewoon vanuit huis online. Weten waar je staat met je geondheid. Heldere stappenplannen. Wij helpen je om ze ook echt uit te voeren. Neem contact op via www.beterschappen.nl voor:
– ‘Labwaarden snappen en beïnvloeden’ gesprek (voor iedereen)
– Groepsprogramma Voeding en Leefstijl voor nierpatiënten (nierfunctie >30%)
– Gecombineerde Leefstijl Interventie traject (op verwijzing bij BMI>25 en nierfunctie >30%)
– Individuele coaching door nierdiëtist Femke Vlieland op leefstijl en/of voeding (wachtlijst)
– Leefstijlcoaching na transplantatie in een pilotproject met LUMC, NVN en Nierstichting