Sociale onderneming met een missie

Voeding en leefstijl voor nierpatiënten

Sociale onderneming met een missie

Onze missie: Meer dan één miljoen mensen met nierschade helpen om hun nierfunctie te behouden en weer meer controle te krijgen over hun gezondheid.

We richten ons op de ongeveer 220.000 mensen met hoog of zeer hoog risico om te overlijden door hun nierschade. Ons groepsprogramma is gericht op mensen met een redelijke nierfunctie (de meerderheid) die zich afvragen wat ze nog meer kunnen doen dan alleen pillen slikken.  

We ontwikkelen momenteel een heel compleet programma met bijeenkomsten, een sterke community en wekelijkse telefonische coaching bij o.a. maaltijdplanning voor iedere deelnemer en zijn of haar gezin.


We geven lezingen, bieden workshops en ook 1-op-1 begeleiding via de praktijk van nierdiëtist en mede-oprichtster Femke Vlieland. Ook organiseren we een medische trial met Ziekenhuis Gelderse Vallei, patiëntenvereniging NVN, WUR, UMCG en een zorgverzekeraar.

In April 2018 wonnen we de Challenge Voeding en Gezondheid van de Provincie Gelderland. Oprichter Eddie van Breukelen vertelt in deze 2-minuten pitch aan de provincie over zijn visie en plannen.