Leefstijlcoaching na niertransplantatie

Voeding en leefstijl voor nierpatiënten

Leefstijlcoaching na niertransplantatie

Krijg je binnenkort een nieuwe nier of heb je kort geleden een niertransplantatie gehad?  Met voeding en leefstijl kan je een grote invloed uitoefenen op je gezondheid na de transplantatie. Stichting Beterschap door leefstijl biedt nu een traject aan voor leefstijlbegeleiding vlak na niertransplantatie (vanaf je ontslag uit het ziekenhuis tot ongeveer 1 jaar na de transplantatie). Dit traject is een pilot in samenwerking met UMC Leiden, NierpatiëntenVereniging Nederland, ministerie van Volksgezondheid, Welzijn & Sport, Nierstichting, Ivido, Patiëntenfederatie Nederland en de DiëtistenCoörporatie Nederland.

Bij een niertransplantatie verandert je leven drastisch. Na een geslaagde niertransplantatie plas je afvalstoffen weer uit. Je hoeft dan geen strikt dieet meer te volgen. Wel is het van groot belang een gezonde levensstijl te behouden of op te bouwen, met gezonde en lekkere voeding en het fysiek weer opbouwen van je conditie en kracht. Getransplanteerde nierpatiënten hebben een heel hoog risico op ontwikkelen hart- en vaatziekten, diabetes en overgewicht. De begeleiding in dit traject van leefstijlcoaching draagt bij om dit risico te verminderen en te zorgen dat je nieuwe nier goed blijft werken. Je voelt je zelf ook fitter en beter in je vel met een gezonde levensstijl. 

Gedurende een jaar bieden we je 3-6 individuele gesprekken met leefstijlcoaching. Het uitgangspunt is dat deze gesprekken via videobellen gaan. Tussen de verschillende coachingsgesprekken word je verwezen naar voor  jou relevante online modules met informatie en opdrachten om thuis te volgen. 

Zo helpen we je om te bouwen aan een gezonde levensstijl na je niertransplantatie. Heb je interesse? Geef dit dan snel aan door een e-mail te sturen naar info@beterschappen.nl