Agenda

Voeding en leefstijl voor nierpatiënten

 

Samen Sterk |vr 17 jan 09:30-16:00 | NBC Nieuwegein

Samen Sterk biedt patiënten en zorgverleners een podium waar zij hun vernieuwende ideeën en initiatieven rond zelfmanagement en eigen regie presenteren en met elkaar delen.

Het thema van de Samen Sterk dag is dit jaar therapietrouw.

Details
Datum:  17 januari
Tijd:        9.30 tot 16.00 uur
Locatie: NBC, Blokbhoeve 1, Nieuwegein

Zie voor uitgebreide informatie de website.

 


 

Bijscholing: Naar effectievere ondersteuning bij voeding en leefstijlveranderingen voor nierpatiënten ma 20 jan 14:30 – 18:30 VGZ hoofdkantoor Arnhem 

Op 20 januari 2020 zal de bijscholing ‘naar effectievere ondersteuning bij voeding en leefstijlveranderingen voor nierpatiënten’ plaatsvinden. Tijdens deze bijscholing voor zorgverleners zullen de laatste inzichten worden gedeeld over gezonde voeding en leefstijl voor alle fasen van nierschade. Ook zal Dr. Paul van der Boog, nefroloog LUMC, spreken over het potentieel voor gezondheidverbetering; de prognose en de de-medicalisering. Verder worden inzichten gedeeld over praktijkervaringen van voeding en leefstijl programma’s door o.a. Eddie van Breukelen en Femke Vlieland oprichters van Beterschappen. Tot slot zullen de verwijzingsmogelijkheden en informatiebronnen voor patiënten worden toegelicht door Evy van Kempen, beleidsmedewerkster van de nierpatientenvereniging NVN. Na afloop is er een gezond lopend buffet en een borrel. We zien uw komst graag tegemoet.

 

 

Programma:

 

Direct aanmelden kan via deze link.

We hopen je te zien bij een van onze activiteiten!